24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Vleestomatenburger BBQ-style

Rating 5/5
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

BBQ-saus

  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringen.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, rode peper en komijn circa 2 minuten.
  • Voeg de balsamicoazijn, tomatenketchup en de basterdsuiker toe en breng de saus aan de kook.
  • Kook de saus op laag vuur circa 10 minuten en breng op smaak met zout en peper.

Vleestomatenburgers

  • Verdeel de plakjes bacon over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 8 minuten in de oven.
  • Verwarm de grillpan voor.
  • Snijd de hamburgerbroodjes in drieën en gril de bovenkant van de broodjes, op de snijkant, circa 3 minuten.
  • Snijd de tomaten in drieën en bestrijk ze met olijfolie.
  • Leg de plakken tomaat met de snijkant op de grill en gril ze tot er een mooie grillstreep ontstaat en ze makkelijk loslaten van de grill.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Pel en halveer de rode uien en snijd ze in halve ringen.
  • Halveer en schil de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in repen.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de sla.
  • Beleg het onderste en middelste gedeelte van de broodjes met een plakje kaas, blaadjes sla, paprika, avocado, ui, een plak tomaat en bacon en verdeel de saus erover.
  • Stapel het onderste en middelste gedeelte van het brood op elkaar.
  • Leg het kapje van het brood en de laatste plak tomaat, met de gegrilde kant naar boven, erop en steek er een satéprikker in.
  • Maak van de overgebleven sla, paprika en ui een salade en breng de salade op smaak met olijfolie, zout en peper.


Vegetarisch nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen