De websites van 24Kitchen maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Vleestomatenburger BBQ-style

Rating 0/5
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.

BBQ-saus

  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringen.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, rode peper en komijn circa 2 minuten.
  • Voeg de balsamicoazijn, tomatenketchup en de basterdsuiker toe en breng de saus aan de kook.
  • Kook de saus op laag vuur circa 10 minuten en breng op smaak met zout en peper.

Vleestomatenburgers

  • Verdeel de plakjes bacon over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze circa 8 minuten in de oven.
  • Verwarm de grillpan voor.
  • Snijd de hamburgerbroodjes in drieën en gril de bovenkant van de broodjes, op de snijkant, circa 3 minuten.
  • Snijd de tomaten in drieën en bestrijk ze met olijfolie.
  • Leg de plakken tomaat met de snijkant op de grill en gril ze tot er een mooie grillstreep ontstaat en ze makkelijk loslaten van de grill.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Pel en halveer de rode uien en snijd ze in halve ringen.
  • Halveer en schil de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in repen.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla en pluk de sla.
  • Beleg het onderste en middelste gedeelte van de broodjes met een plakje kaas, blaadjes sla, paprika, avocado, ui, een plak tomaat en bacon en verdeel de saus erover.
  • Stapel het onderste en middelste gedeelte van het brood op elkaar.
  • Leg het kapje van het brood en de laatste plak tomaat, met de gegrilde kant naar boven, erop en steek er een satéprikker in.
  • Maak van de overgebleven sla, paprika en ui een salade en breng de salade op smaak met olijfolie, zout en peper.


Vegetarisch nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen