24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Tomaten-paprikasoep met een zelfgemaakte groentespread

Rating 4/5

• Breng alvast een pan met water aan de kook voor de tomaten.

We beginnen met de tomaten-paprikasoep:
• Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadlijst
• Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook.
• Schil de paprika’s met een dunschiller.
• Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd in blokjes.
• Verwarm een soeppan met een scheut olie.
• Fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree circa 3 minuten.
• Voeg de tomaten en paprika toe, bak even mee en blus met 1 liter water.
• Breng aan de kook en voeg de groentebouillon blokjes toe.
• Zet het vuur lager en kook de soep circa 20 minuten.

Ga verder met zelfgemaakte sandwichspread: 
• Rasp de augurken boven een kom op de grove kant van de rasp.
• Was en droog de appels goed.
• Rasp de appels boven de kom op de grove kant van de rasp.
• Roer de roomkaas en kwark erdoor.
• Breng op smaak met zout en peper.

Nu gaan we de soep afmaken:
• Pureer met een staafmixer de soep glad.
• Voeg de vermicelli toe, kook gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
• Breng de soep op smaak met zout en peper.



Vegetarisch ja
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen