Bereiden
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Maak de sperziebonen schoon, snijd ze doormidden en kook circa 4 minuten in de pan met water.
Schil en snijd de pastinaken in kleine stukjes en voeg ze toe aan de pan met bonen. Kook het geheel nog 4 minuten, giet af en spoel koud.
Meng de bloem met het kerriepoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, een beetje zout en versgemalen peper en wentel de forellen erdoor.
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de forellen circa 4 minuten op laag vuur zonder ze om te draaien. Draai de forellen dan om en bak nog 4 minuten tot ze gaar zijn.
Verhit een scheut olie in een andere koekenpan, bak de krieltjes in circa 6 minuten goudbruin en voeg de pastinaken, bonen en de rest van de boter toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Rasp de citroen boven de forellen en knijp het sap van een halve citroen erboven uit. Snijd de andere helft in partjes.
Serveren
Schep de krieltjes met groente op bord, leg de forel erop en lepel er een beetje bakboter van de forel over. Garneer met citroenrasp.
0 reacties