De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaanse risotto

30 min kooktijd
Spaanse risotto

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

  • Breng een pan met het water en een kippenbouillonblokje aan de kook.


Risotto

  • Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder indien nodig het vel van de chorizo en snijd de chorizo in kleine stukjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalotten en knoflook.
  • Voeg de chorizo en de paprika’s toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Voeg de risotto toe en bak onder voortdurend roeren tot de rijst glazig wordt.
  • Voeg de bouillon toe zodat de rijst net onder staat. Laat de bouillon verdampen en herhaal dit tot de risotto gaar is. Roer af en toe door.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Roer de tuinbonen en de cherrytomaten door de risotto en warm circa 5 minuten door.
  • Rasp de Parmezaanse kaas boven de pan en roer rustig door.
  • Breng de risotto op smaak met peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker