Snelle avocadosoep
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui, knoflook en rode peper circa 2 minuten. Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe. Breng al roerend aan de kook. Zet het vuur uit en laat circa 10 minuten afkoelen.
- Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in grove blokjes.
- Pluk en hak de peterselie grof.
- Rasp de limoen. Halveer de limoen en pers het sap eruit.
- Voeg de avocado’s, helft van de peterselie, rasp en het sap van de limoen en de crème fraîche toe en pureer glad met de staafmixer. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Halveer de cherrytomaten.
Toast
- Verwarm de oven voor op 190 ºC.
- Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Bak het brood in de oven in circa 8 minuten krokant.
Serveren
- Schenk de soep in soepkommen/soepborden en verdeel de cherrytomaten en de Hollandse garnalen er over. Strooi de resterende peterselie eroverheen. Lepel de olijfolie extra vierge eroverheen en serveer de toast ernaast.
Meld je aan en praat mee