Rijst
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Chinese kool
- Snijd de onder- en bovenkant van de peper, verwijder de zaadjes door de peper tussen je handen te wrijven en snijd de peper in ringetjes.
- Snijd de Chinese kool in de lengte in vieren. Verwijder de kern en snijd de Chinese kool in reepjes.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de rode peper circa 1 minuut. Voeg de suiker en sojasaus toe en breng aan de kook. Voeg de Chinese kool toe en laat circa 10 minuten op middeloog vuur met de deksel op de pan gaar stoven. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Snijd de koriander fijn.
- Dep de tofu droog met keukenpapier. Snijd de tofu in blokjes.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tofu in circa 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de taugé en de sesamzaadjes toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de bosuitjes toe en breng op smaak met de sesamolie.
Serveren
- Verdeel de rijst over borden. Verdeel de Chinese soja-koolstoof en de sesamtofu over de rijst en strooi de koriander eroverheen.
0 reacties