De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sesamtofu met chinese kool

15 min kooktijd
Sesamtofu met Chinese kool

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Chinese kool

  • Snijd de onder- en bovenkant van de peper, verwijder de zaadjes door de peper tussen je handen te wrijven en snijd de peper in ringetjes.
  • Snijd de Chinese kool in de lengte in vieren. Verwijder de kern en snijd de Chinese kool in reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de rode peper circa 1 minuut. Voeg de suiker en sojasaus toe en breng aan de kook. Voeg de Chinese kool toe en laat circa 10 minuten op middeloog vuur met de deksel op de pan gaar stoven. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
  • Snijd de koriander fijn.
Sesamtofu
  • Dep de tofu droog met keukenpapier. Snijd de tofu in blokjes.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tofu in circa 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de taugé en de sesamzaadjes toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de bosuitjes toe en breng op smaak met de sesamolie. 

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden. Verdeel de Chinese soja-koolstoof en de sesamtofu over de rijst en strooi de koriander eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker