Salade vitello tonnato
- Giet de tonijn af.
- Halveer de citroen.
- Pureer in het bakje van de staafmixer de tonijn, het sap van de halve citroen en de halvanaise tot een gladde tonijnmayonaise. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Halveer de cherrytomaten.
- Snijd de olijven in ringetjes.
- Snijd de komkommer in blokjes.
- Meng in een kom de ui, cherrytomaten, olijven, komkommer, rucola, het sap van de resterende halve citroen en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Snijd het stokbrood in plakken.
Serveren
- Verdeel de salade over borden. Verdeel de fricandeau over de salade en lepel royaal de tonijnmayonaise eroverheen. Strooi de kappertjes eroverheen en serveer het stokbrood ernaast.
0 reacties