De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

raapstelen-pastasalade

20 min kooktijd
Raapstelen-pastasalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pomodori tomaten uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de pomodori tomaten in partjes. Verdeel de pomodori tomaten in een ovenschaal, besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met de Italiaanse kruiden, een beetje zout en versgemalen peper. Rasp de Parmezaanse kaas erover en pof de tomaten in de oven in circa 12 minuten zacht.

Raapstelen-pastasalade

  • Kook de rigatoni gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de pasta koud en laat goed uitlekken.
  • Was de raapstelen, verwijder de wortels en snijd de waspenen grof.
  • Snijd de boerenachterham in blokjes.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Meng in een grote kom de pasta, raapstelen, rode ui, olijven, boerenachterham en een scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de raapstelen-pastasalade over borden. Verdeel de pomodori tomaten uit de oven eroverheen en schep er een lepeltje pesto op.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker