De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

perzik-briesalade

15 MIN
Perzik-briesalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Perzik-briesalade

  • Verwarm een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Haal de pijnboompitten uit de pan.
  • Verhit een scheutje olie in dezelfde koekenpan en bak de spekreepjes in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Halveer de witlof in de lengte, verwijder de kern en snijd de witlof in gelijke stukken.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla, pluk de bladeren van de kern.
  • Snijd de brie in blokjes.
  • Snijd de perziken in blokjes. Bewaar het perzikvocht voor de dressing.
  • Meng voor de dressing de witte wijnazijn, een scheutje perzikvocht en de mosterd in een grote kom. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de olijfolie erbij.
  • Roer de spekreepjes, pijnboompitten, bosuitjes, cherrytomaten, witlof, kropsla, brie en de perziken door de dressing.
  • Snijd het stokbrood in plakken.

Serveren

  • Verdeel de perzik-briesalade over borden. Serveer met het stokbrood.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker