Perzik-briesalade
- Verwarm een droge koekenpan en rooster de pijnboompitten in circa 3 minuten goudbruin. Haal de pijnboompitten uit de pan.
- Verhit een scheutje olie in dezelfde koekenpan en bak de spekreepjes in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Halveer de cherrytomaten.
- Halveer de witlof in de lengte, verwijder de kern en snijd de witlof in gelijke stukken.
- Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla, pluk de bladeren van de kern.
- Snijd de brie in blokjes.
- Snijd de perziken in blokjes. Bewaar het perzikvocht voor de dressing.
- Meng voor de dressing de witte wijnazijn, een scheutje perzikvocht en de mosterd in een grote kom. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend met een garde de olijfolie erbij.
- Roer de spekreepjes, pijnboompitten, bosuitjes, cherrytomaten, witlof, kropsla, brie en de perziken door de dressing.
- Snijd het stokbrood in plakken.
Serveren
- Verdeel de perzik-briesalade over borden. Serveer met het stokbrood.
Meld je aan en praat mee