Rijst
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Babi pangang
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringentjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de peper circa 2 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
- Roer het water, bouillonblokje, azijn en de gembersiroop erdoor en breng het geheel aan de kook. Kook de saus circa 6 minuten.
- Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer door de saus. Kook de saus nog twee minuten door.
- Dep de hamlappen lappen droog met het keukenpapier.
- Bestrooi de hamlappen met een beetje zout en peper.
- Verhit een scheut olie in een koeken pan en bak de hamlappen om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Haal de hamlappen uit de pan en snijd in repen. Leg de hamlapreepjes in de saus en serveer.
Groente
- Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in grove stukken.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.
- Verhit een scheutje olie in een wok en bak de komkommer, bosuitjes en paprika’s op hoog vuur in circa 6 minuten gaar. Voeg de taugé toe en bak 1 minuut mee.
- Breng het geheel op smaak met de sesamolie en een beetje peper.
Serveren
Serveer de rijst met de groente en babi pangang.
Meld je aan en praat mee