Bereiding
Breng 2 pannen met water en een beetje zout aan de kook.
Kook de aardappels zonder ze te schillen in circa 15 minuten gaar in een van de pannen.
Voeg de eieren toe aan de andere pan water en kook ze circa 7 minuten. Giet af en spoel koud.
Bak de spekjes in circa 4 minuten uit in een droge pan tot ze krokant zijn.
Rasp de winterpeen. Schil en rasp de ui.
Voeg de rode ui en de winterpeen toe aan de spekjes en laat deze op heel laag vuur rustig fruiten.
Rasp de appel. Rasp de augurken.
Meng de mayonaise met de mosterd in een grote kom en schenk er een beetje water bij zodat de mayonaise een beetje dunner wordt. Voeg de appel en de augurken toe.
Giet de aardappels af en stoom droog.
Pel de eieren, snijd ze doormidden en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de aardappels in grove stukjes en voeg met de groente en spekjes toe aan de mayonaise.
Snijd de bieslook fijn, meng door de aardappelsalade en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Serveer de lauwwarme aardappelsalade met een gekookt eitje er bovenop.
Meld je aan en praat mee