Geroosterde aubergines
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snijd de aubergines in gelijke plakken. Verdeel de aubergineplakken over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de aubergine met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Rooster de aubergines in de oven in circa 25 minuten gaar.
Witte bonencrème
- Verwijder het velletje van de chorizo. Snijd de chorizo in blokjes.
- Bak de chorizo in circa 6 minuten krokant. Haal de chorizo uit de pan en laat op een bordje met keukenpapier uitlekken.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de helft van de knoflook fijn.
- Giet de witte bonen af en spoel schoon.
- Verhit een scheutje olijfolie in de pan van de chorizo en fruit hierin de rode ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de bonen toe en bak circa 5 minuten mee.
- Halveer de citroen. Breng de bonen op smaak met het sap van de citroen, een beetje zout en versgemalen peper.
- Pureer het bonenmengsel met een scheutje olijfolie in het bakje van de staafmixer tot een gladde crème en voeg een scheutje olijfolie toe. Roer de chorizo erdoor.
Lamskoteletten
- Dep de lamskoteletten droog met keukenpapier. Breng de lamskoteletten op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Pel en plet de resterende knoflook fijn.
- Ris de rozemarijn.
- Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de lamskoteletten om en om circa 3 minuten. Voeg de knoflook en de rozemarijn toe en bak circa 2 minuten mee.
Serveren
- Verdeel de witte bonencrème, geroosterde aubergines en de lamskoteletten over borden. Lepel de balsamicostroop eroverheen.
0 reacties