24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Knolstamppot met blauwe kaas

Rating 0/5

Knolstamppot met blauwe kaas

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels en knolselderij in gelijke stukken.
  • Kook de aardappels en knolselderij in circa 15 minuten gaar.
  • Rooster de walnoten circa 5 minuten in een droge pan.
  • Snijd de gorgonzola in blokjes.
  • Giet de aardappels en de knolselderij af en stoom droog.
  • Pureer met een pureestamper en maak smeuïg met een scheutje olijfolie extra vergine. Roer de gorgonzola en driekwart van de walnoten door de puree. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Garneer het gerecht met de resterende walnoten.

Salade

  • Meng voor de dressing in een kom de wijnazijn met een beetje zout en peper, honing en olijfolie.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Halveer de cherrytomaten. Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Meng de paprika, cherrytomaten, uien en rucola door de dressing.


Vegetarisch ja
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen