Provençaalse aardappels
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheut olie en strooi de Provençaalse kruiden, een beetje zout en versgemalen peper eroverheen. Hussel alles goed door. Bak de aardappels in circa 25 minuten goudbruin en krokant.
Gorgonzolasaus
- Pel en snipper de sjalot.
- Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de sjalot circa 2 minuten.
- Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen.
- Verbrokkel de gorgonzola en voeg toe. Schenk de kookroom erbij en breng aan de kook. Kook in circa 6 minuten tot een saus.
Bloemkool en broccoli
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de bloemkool en de broccoli in roosjes. Kook de bloemkool en de broccoli in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
Kalfsoesters
- Dep de kalfsoesters droog met keukenpapier.
- Verwarm een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de kalfsoesters om en om in circa 5 minuten gaar (laat de olie niet te heet worden). Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de aardappels, kalfsoesters, bloemkool en de broccoli over borden. Lepel de saus eroverheen.
0 reacties