De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

indiase bloemkool-tabouleh

15 min kooktijd
Indiase bloemkool-tabouleh

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Couscous

  • Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Indiase bloemkool-tabouleh

  • Snijd de granaatappel doormidden en sla met behulp van een lepel de granaatappelpitjes eruit.
  • Halveer de bloemkool, verwijder de kern en snijd de bloemkool fijn.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Pluk en hak de bladpeterselie en munt.
  • Meng de bloemkool, granaatappelpitjes, paprika en kruiden in de kom met de couscous.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan circa 3 minuten.

Kerriedressing

  • Verhit olijfolie in een pan en fruit de kerrie- en komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de suiker toe en roer door.
  • Meng in een kom de yoghurt met de specerijenolie en roer goed door. Roer de kerriedressing door de tabouleh.

Serveren

  • Verdeel de tabouleh over borden. Bestrooi met de amandelen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker