24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Hartige taart met boerenkool & maaltijdsalade met boerenkool en hertenbiefstuk

Rating 0/5

Hartige taart met boerenkool

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil en snijd de zoete aardappels in kleine blokjes.
  • Pel en snipper de rode ui en knoflook. Snipper de rode peper. Gebruik iets minder peper als je van minder pittig houdt.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de aardappelblokjes, ui, knoflook, peper en spekjes circa 3 minuten.
  • Voeg de komijnpoeder toe en fruit het geheel nog circa 5 minuten.
  • Vet de springvorm in en bekleed de vorm met plakjes taartdeeg.
  • Klop de eieren met room, zout, peper en een deel van de kaas los.
  • Snijd de boerenkool fijn en verdeel een laagje over de deegbodem. Verdeel daarover het aardappelmengsel en daarover weer een laagje boerenkool.
  • Giet het beslag erover en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
  • Bak de hartige taart in circa 25-30 minuten gaar. Laat nog 10 minuten staan voor het aansnijden.

Maaltijdsalade met boerenkool en hertenbiefstuk


  • Snijd de ongeschilde rosevalaardappeltjes in blokjes. Breng water met zout aan de kook. Kook de aardappeltjes in circa 5 minuten beetgaar en giet af.
  • Pel en snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de ongeschilde appel in dunne plakjes.
  • Kruid de biefstukjes met peper en zout. Verhit een scheutje olie in de pan en schroei de biefstukjes om en om dicht.
  • Haal de biefstuk uit de pan en laat rusten, verpakt in aluminiumfolie. Maak ondertussen de rest van de salade af.
  • Klop de azijn, honing, mosterd en olijfolie tot een dressing.
  • Snijd de boerenkool fijn. Halveer de tomaatjes. Laat de boerenkool en de tomaatjes circa 10 minuten trekken in de dressing zodat de boerenkool wat zachter wordt.
  • Zet de koekenpan terug op het vuur en voeg de boter toe in de pan. Bak de biefstuk nog even krokant.
  • Meng de waterkers door de boerenkool en schep de salade op een bord. Verdeel de appel, rode ui en cranberries erover. Snijd de biefstuk in mooie dunne plakjes en verdeel over de salade.




Vegetarisch nee
Uit programma:
Recept van: Hugo Kennis