24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Gnocchi van zoete aardappel met oesterzwammen & rösti-quiche van zoete aardappel

Rating 0/5

Gnocchi van zoete aardappel met oesterzwammen

Gnocchi

  • Schil de aardappels en prik er enkele gaatjes in. Verpak de aardappel in keukenpapier. Spoel het keukenpapier nat onder de kraan en pof de aardappel 8 minuten in de magnetron.
  • Haal het keukenpapier los, halveer de gepofte aardappel over de lengte en hol de aardappel uit met een lepel.
  • Roer de gepofte aardappel, speltmeel en ei tot een deegbal. Voeg wat extra speltmeel toe als het deeg te nat is.
  • Kneed het deeg goed door op een met bloem bestoven werkblad. Rol de deegbol tot een dunne streng en knip de streng in kleine stukjes. Wentel de stukjes door de bloem.
  • Breng in een pan water met zout aan de kook en kook de gnocchi in circa 4 minuten gaar. Roer niet teveel in de pan.

Saus

  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook.
  • Snijd de salie en de peterselie fijn. Scheur de paddenstoelen in grove stukken.
  • Verhit een scheutje olie in de pan en fruit ui, knoflook, de kruiden en de paddenstoelen aan.
  • Voeg de zongedroogde tomaten met aanhangend olie toe in de pan en blus af met de witte wijn.
  • Roer de mascarpone door de saus en voeg de gnocchi toe.
  • Breng de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Rasp en roer tot slot de Parmezaanse kaas door de saus.

Serveren

  • Serveer de gnocchi in een mooie schaal en rasp er nog wat Parmezaanse kaas overheen. Garneer eventueel met een takje peterselie.

Rösti-quiche van zoete aardappel


  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil en rasp de zoete aardappels met een grove rasp. Verdeel de geraspte aardappel over de bodem van een met bakpapier beklede springvorm.
  • Besprenkel de geraspte aardappel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Druk het mengsel goed aan en bak in circa 20 minuten gaar in de oven.
  • Pel en snipper een ui. Pel en hak de knoflook.
  • Verhit een scheutje olie in de pan en fruit ui en knoflook circa 3 minuten.
  • Scheur de oesterzwammen in grove stukken en voeg toe in de pan. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn en voeg samen met de spinazie toe in de pan. Laat enkele minuten stomen met het deksel op de pan.
  • Roer de linzen erdoor en haal de pan van het vuur.
  • Klop de eieren los en voeg de yoghurt toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de geitenkaas in kleine blokjes en voeg toe aan het eimengsel.
  • Hak de peterselie fijn en voeg toe aan het eimengsel.
  • Verdeel de gebakken groente over de aardappelbodem. Giet het eimengsel erover.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel over de quiche. Bak de quiche in circa 20 minuten gaar in de oven en serveer in zijn geheel.


Vegetarisch nee
Uit programma:
Recept van: Estée Strooker