Rijst
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Drumsticks met blauwekaasdip
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Meng voor de marinade in een kom de azijn met de suiker, een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de drumsticks toe aan de marinade, schenk er een scheutje olie bij en hussel goed door. Leg de drumsticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 30 minuten in de oven.
- Snijd de blauwe kaas in blokjes en meng in een kom met de helft van de yoghurt. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verwarm circa 3 minuten in de magnetron en roer goed door.
Coleslaw
- Snijd de kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool zo fijn mogelijk.
- Schil en snijd de wortel in dunne reepjes.
- Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne reepjes.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Halveer de citroen en pers uit boven een kom.
- Meng het citroensap met de mayonaise, de mosterd, de resterende yoghurt en een beetje zout en versgemalen peper. Meng de dressing met de kool, wortel, appel en de bosui.
Serveren
- Verdeel de rijst en de coleslaw over borden. Leg de drumsticks erbij en lepel de blauwekaasdip eroverheen.
Meld je aan en praat mee