Dragon-bloemkoolcrème
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkool in circa 5 minuten gaar. Giet af.
- Giet de witte bonen af en spoel schoon.
- Pluk en hak de dragon.
- Meng in een grote kom de bloemkool, witte bonen, dragon, roomkaas en een scheutje olijfolie extra vierge. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Aardappelkaantjes
- Snijd de aardappels in zo klein mogelijke blokjes.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de aardappels goudbruin en krokant in circa 10 minuten.
Gegrilde zalmfilets
- Verwarm de grillpan voor.
- Verdeel de zalm in gelijke porties. Bestrijk de zalm met een beetje olijfolie, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de zalm om en om in circa 8 minuten gaar.
Rucola
- Meng in een kom de rucola met een scheutje olijfolie extra vierge en wat versgemalen peper.
- Snijd de citroen in partjes.
Serveren
- Verdeel de dragon-bloemkoolcrème over borden. Verdeel de zalmfilets over de dragon-bloemkoolcrème. Verdeel de aardappelkaantjes en de rucola ernaast. Serveer de partjes citroen ernaast.
Meld je aan en praat mee