Eieren in groentestoof
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Breng een pan water aan de kook. Maak een kruisje in de tomaten en dompel de tomaten circa 10 seconden in het kokende water. Verwijder de tomaten met een schuimspaan en ontvel ze. Snijd de tomaten in stukjes.
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
- Ris de oregano.
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit de helft van de knoflook en de uien circa 2 minuten. Voeg de paprika en de tomaten toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met kaneel, suiker, de helft van de oregano, een beetje zout en versgemalen peper. Stoof de groente circa 10 minuten. Duw met een juslepel 4 kuiltjes in de groentestoof. Breek boven ieder kuiltje een ei en verwarm circa 5 minuten met de deksel op de pan.
Knoflookbrood
- Snijd met een kartelmes een ruitpatroon in het brood.
- Pluk en snijd de peterselie.
- Pel en snijd de rest van de knoflook.
- Meng voor het kruidenmengsel de peterselie, knoflook, resterende oregano met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Smeer het kruidenmengsel in de groeven van het brood.
- Strooi de kaas over het brood en duw in de groeven. Verwarm het brood circa 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Serveren
- Verdeel de groentestoof over borden en serveer met het knoflookbrood.
Meld je aan en praat mee