Bruschetta di pomodori
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snijd de knoflook.
- Snijd de pomodoritomaten in gelijke stukjes.
- Scheur de basilicum.
- Meng in een kom de ui, knoflook, pomodoritomaten, basilicum en een scheut olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd het brood in dikke plakken. Besprenkel het brood met een beetje olijfolie. Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 6 minuten goudbruin en krokant.
- Verdeel het tomatenmengsel royaal over het gegrilde brood.
Italiaanse salade
- Verwarm een pan en rooster de pijnboompitten circa 3 minuten.
- Snijd de gepofte paprika’s in gelijke stukken.
- Scheur de mozzarella in stukken.
- Meng in een kom de pijnboompitten, gepofte paprika’s, mozzarella, rucola en de balsamicoazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de bruschetta di pomodori en de Italiaanse salade over borden.
0 reacties