Bonenstoof Hawaii
- Schil en snijd de aardappels in gelijke kleine blokjes.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Pel en snijd de uien in parten.
- Snijd de bacon in blokjes.
- Snijd de kippendijen in gelijke stukken.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd de ananas in gelijke stukjes.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de bacon circa 5 minuten. Voeg de uien, aardappels, knoflook, kippendijen en de rietsuiker toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de trostomaten, ananas, gezeefde tomaten en de rozemarijn toe en breng het geheel aan de kook. Stoof in circa 15 minuten gaar.
- Giet de zwarte bonen af en spoel schoon. Voeg de zwarte bonen en de chilibonen toe en warm goed door.
- Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer door de bonenstoof Hawaii. Verwijder de rozemarijn en breng de bonenstoof op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
1 reactie
En als alle ingrediënten erin zitten, laat ik de stoof wat langer sudderen op laag vuur, zo’n 15 à 20 minuten.
Of je warmt de andere dag de stoof weer op, dan is ie eigenlijk echt op z’n lekkerst.