De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aziatisch gevulde courgette & gehaktballetjes in pindasaus

Verwarm de oven voor op 175 °C. Halveer de courgette in de lengte en verwijder de zaadlijsten zodat je een schuitje hebt. Meng het gehakt met de gebakken uitjes, ei, een kwart van de paneermeel, sambal, ketchup en de ketoembar. Kneed goed door elkaar.

30 min kooktijd
Aziatisch gevulde courgette & gehaktballetjes in pindasaus

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Aziatisch gevulde courgette

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Halveer de courgette in de lengte en verwijder de zaadlijsten zodat je een schuitje hebt.

Meng het gehakt met de gebakken uitjes, ei, een kwart van de paneermeel, sambal, ketchup en de ketoembar. Kneed goed door elkaar.

Breng het gehakt op smaak met zout en versgemalen peper.

Vul de courgettes met het gehakt en bestrooi de bovenkant met wat extra paneermeel.

Bak de courgettes in een ovenschaal in circa 25 minuten gaar.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de courgette in blokjes.

Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in gelijke repen.

Pel en hak de knoflook. Pel en snijd de rode ui in partjes.

Verhit een scheutje olie in de wok. Wok ui, kurkuma, ketoembar, rode paprika en courgette circa 4 minuten in de olie.

Breng het geheel op smaak met de hoisinsaus.

Serveer de gevulde courgettes met de rijst en de wokschotel.

Gehaktballetjes in pindasaus

Hak de bieslook fijn en meng met gehakt, ei, maïszetmeel, hoisinsaus, 5-spicespoeder en sambal. Kneed goed door en vorm kleine gehaktballetjes.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Kneus de sereh.

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit sjalot, knoflook, gember en sereh circa 2 minuten.

Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus.

Voeg de suiker toe en breng de satésaus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker opgelost is.

Schep de gehaktballetjes in de saus en laat circa 10 minuten garen op laag vuur.

Snijd het boerenbrood en serveer de gehaktballetjes met het brood, little gem, gebakken uitjes en kroepoek.

 

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker