24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Aziatisch gevulde courgette & gehaktballetjes in pindasaus

Rating 3/5

Aziatisch gevulde courgette

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Halveer de courgette in de lengte en verwijder de zaadlijsten zodat je een schuitje hebt.
  • Meng het gehakt met de gebakken uitjes, ei, een kwart van de paneermeel, sambal, ketchup en de ketoembar. Kneed goed door elkaar.
  • Breng het gehakt op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Vul de courgettes met het gehakt en bestrooi de bovenkant met wat extra paneermeel.
  • Bak de courgettes in een ovenschaal in circa 25 minuten gaar.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in gelijke repen.
  • Pel en hak de knoflook. Pel en snijd de rode ui in partjes.
  • Verhit een scheutje olie in de wok. Wok ui, kurkuma, ketoembar, rode paprika en courgette circa 4 minuten in de olie.
  • Breng het geheel op smaak met de hoisinsaus.
  • Serveer de gevulde courgettes met de rijst en de wokschotel.

Gehaktballetjes in pindasaus


  • Hak de bieslook fijn en meng met gehakt, ei, maïszetmeel, hoisinsaus, 5-spicespoeder en sambal. Kneed goed door en vorm kleine gehaktballetjes.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin.
  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Kneus de sereh.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit sjalot, knoflook, gember en sereh circa 2 minuten.
  • Voeg de melk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus.
  • Voeg de suiker toe en breng de satésaus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker opgelost is.
  • Schep de gehaktballetjes in de saus en laat circa 10 minuten garen op laag vuur.
  • Snijd het boerenbrood en serveer de gehaktballetjes met het brood, little gem, gebakken uitjes en kroepoek.




Vegetarisch nee
Uit programma:
Recept van: Danny Jansen