De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

andijviestamppot met honing-cashewnoten

30 MIN
Andijviestamppot met honing-cashewnoten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Andijviestamppot met honing-cashewnoten

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
  • Verwarm de melk. Maak de aardappelpuree smeuïg met de melk en de boter.
  • Verwarm een koekenpan en rooster de cashewnoten circa 4 minuten. Voeg de honing toe en karamelliseer in circa 2 minuten.
  • Snijd de andijvie fijn. Roer de andijvie en de honing-cashewnoten door de aardappelpuree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Sjalottencompote

  • Pel en snijd de sjalotten in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalotten circa 2 minuten. Schenk de balsamicoazijn, rode wijn en de honing erbij en breng het geheel aan de kook. Laat circa 15 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de andijviestamppot met honing-cashewnoten over borden. Verdeel de sjalottencompote eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker