De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

schuimige soep van gele paprika met gerookte heilbot

Begin je diner goed met deze schuimige soep van gele paprika met heilbot en zeekraal.

30 MIN
Schuimige soep van gele paprika met gerookte heilbot

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Schuimige soep van gele paprika

Pel en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de bleekselderij in stukken van een halve centimeter. Halveer de venkel en snijd een helft in stukken van 1 centimeter. Bewaar de andere helft voor de eindbereiding. Snijd de paprika’s langs de zaadlijst in vieren, snijd de stukken in brede repen en daarna in stukjes van circa 1 centimeter. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook, bleekselderij en venkel glazig. Voeg de paprika en saffraan toe en laat 1 minuut mee fruiten. Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten zachtjes koken tot de groente gaar zijn. Pureer de soep in de blender en schenk door een fijnmazige zeef in een schone pan. Voeg 100 ml slagroom toe.

Zeekraal

Haal de harde uiteindes van de zeekraal. Blancheer de zeekraal circa 15 seconden in ongezouten kokend water. Giet op een zeef en spoel direct af met koud water. Laat goed uitlekken. 

 

’s Avonds afmaken

Schuimige soep van gele paprika

Klop de resterende slagroom lobbig en klop de anijsdrank erdoor. Snijd de plakken heilbot in korte smalle repen. Verwarm de soep en klop schuimig door de staafmixer aan de bovenkant te houden. Schaaf het pluimpje van de venkel op de mandoline.

Opmaak bord

Verdeel de zeekraal en venkel in het midden van (voorverwarmde) borden en leg de heilbot erop. Leg er weer wat zeekraal op en bestrooi met venkelpluim. Schep er een toef of quenelle anijsroom op. Schenk de schuimige soep langs het garnituur. 

Wijntip

Sancerre op hout


Sancerre, uit het gelijknamige gebied bij de Loire, is voor veel mensen een bekende wijn. Net als Chablis (Bourgogne) wordt de naam Sancerre vaak geroepen als men een frisse witte wijn wil. Er wordt dan vaak vergeten dat de ene Sancerre de andere niet is.
Sancerre wordt vaak op staal gerijpt om zoveel mogelijk knapperige frisheid in de wijn te houden. Soms krijgt de wijn een opvoeding (rijping) op hout waardoor de wijn iets krachtiger wordt. En dat is in dit geval precies wat je zoekt voor het gerookte van de heilbot.
Zowel de vis als de wijn hebben door de rooksmaak en het houtkarakter een iets hoger smaakgehalte en dat past perfect bij elkaar.

door Corria Houthuizen

 

 

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker