Smelt de boter. Hak in de keukenmachine de biscuitjes fijn en meng de boter erdoor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en schep de gemalen biscuitjes erop. Druk goed aan zodat het overal even dik is.
Sinaasappelmarmelade kwarktaart
Breng een pan met ruim water aan de kook. Boen de sinaasappel schoon en kook de sinaasappel circa 2 uur op laag vuur. Laat de sinaasappel uitlekken, snijd in dunne plakjes en hak fijn. Verwarm de fijngehakte sinaasappel met de suiker, de rasp van de citroen en een scheutje water op laag vuur tot de suiker is opgelost. Kook de marmelade circa 20 minuten en laat afkoelen.
Klop de slagroom stijf met het annattopoeder.
Week de gelatine in koud water. Verwarm de tequila licht en los de gelatine erin op. Meng het gelatinetequilamengsel, marmelade, bietensap en het sinaasappelsap. Laat circa 10 minuten opstijven. Meng de slagroom en kwark erdoor en giet de kwarkbasis in de springvorm. Zet de taart circa 2 uur in de koelkast.
Passievrucht-jasmijngelei
Breng het water aan de kook, voeg de agar agar toe en laat circa 1 minuut koken. Halveer de passievruchten en voeg het vruchtvlees toe. Roer goed door en laat iets afkoelen. Voeg de losse thee toe en laat circa 4 minuten trekken. Schenk door een zeef. Schenk de gelei over de taart en laat circa 20 minuten opstijven in de koelkast.
0 reacties