Klop voor de saus de eidooier met de mosterd en de rijstazijn los. Voeg voorzichtig een straaltje olie toe tot er een mayonaise ontstaat, voeg de sesamolie toe en meng er de yoghurt door. Schep de saus in lange glazen en bestrooi met zwart sesamzaad.
Schil voor de tempura de wortel en bleekselderij, snijd in lange plakken. Snijd de venkel in repen. Pluk de basilicum. Meng het tempurabeslag met ijskoud water, gemberpoeder en koenjit. Verhit olie tot 180 ºC . Wentel de groente en de basilicumblaadjes door het beslag en frituur goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de tempura op stekers met de saus.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
tasty tempura met sesamsaus
15 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties