De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tasty tempura met sesamsaus

15 min kooktijd
Tasty tempura met sesamsaus

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Klop voor de saus de eidooier met de mosterd en de rijstazijn los. Voeg voorzichtig een straaltje olie toe tot er een mayonaise ontstaat, voeg de sesamolie toe en meng er de yoghurt door. Schep de saus in lange glazen en bestrooi met zwart sesamzaad.

Schil voor de tempura de wortel en bleekselderij, snijd in lange plakken. Snijd de venkel in repen. Pluk de basilicum. Meng het tempurabeslag met ijskoud water, gemberpoeder en koenjit. Verhit olie tot 180 ºC . Wentel de groente en de basilicumblaadjes door het beslag en frituur goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer de tempura op stekers met de saus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker