Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
sambal badjak jansen
30 MIN
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Snijd de pepers in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de sjalotten.
Vijzel de kemirinoten. Pureer de pepers, knoflook, sjalotten en de kemirinoten met een staafmixer tot een puree.
Schil en halveer de gember. Kneus de stengel sereh, het salamblad en de loas.
Verhit een scheut olie in de wok en fruit de gevijzelde puree, gember, sereh, salamblad en de laos circa 2 minuten.
Voeg de suiker toe en gaar de sambal al roerende in circa 3 minuten. Voeg de rest van de olie toe en frituur de sambal nog circa 2 minuten.
Laat de sambal afkoelen en verwijder voor gebruik de gember, sereh salamblad en de laos.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Meld je aan en praat mee