De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

impressive hamburger

Bak de bacon in een droge koekenpan krokant. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier en meng het bakvet met de olijfolie. Laat het geheel afkoelen. Meng in een blender de eidooiers met het sap van de limoen en de mosterd.

45 MIN
Impressive hamburger

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Baconnaise
Bak de bacon in een droge koekenpan krokant. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier en meng het bakvet met de olijfolie. Laat het geheel afkoelen. Meng in een blender de eidooiers met het sap van de limoen en de mosterd. Voeg een beetje zout en versgemalen peper toe en voeg terwijl de blender draait beetje bij beetje de baconolie toe. Schep de baconnaise in een kom, hak de krokante bacon heel fijn en meng dit door de baconnaise. Laat de baconnaise in de koelkast minstens 2 uur op smaak komen.

Impressive hamburger
Pel en snipper de helft van de rode ui. Maak de avocado schoon en prak fijn met een vork. Meng voor de guacamole de avocado met de ui, sriracha en het sap van een halve limoen en breng op smaak met een beetje zout. Verhit een grillpan.
Pel en snijd of rasp de knoflook fijn. Snijd de bosuitjes in stukjes. Snijd de korstjes van het brood, snijd het brood in stukjes en meng met de melk tot een redelijk dikke pap. Het brood moet nog net te kneden zijn. Roer het zout, de knoflook, versgemalen peper, ketchup en de worcestersaus erdoor. Meng het gehakt en de lente-uitjes erbij en kneed het geheel losjes door elkaar. Kneed niet te veel anders wordt de burger te stevig.

Maak van het gehakt 4 gelijke delen en maak hiervan een losse bal die je vervolgens zachtjes plat drukt naar een schijf van 2 centimeter dik. Maak in het midden een kuiltje van een halve centimeter diep zodat de burger bij het garen niet krom trekt. Gril de burgers rondom in de grillpan tot ze lekker bruin van buiten en net gaar van binnen zijn. Leg de kaas op de hamburgers en dek af met een stuk aluminiumfolie, zodat de kaas wat smelt. Haal de hamburgers uit de pan, leg ze op een bord en laat ze afgedekt onder aluminiumfolie rusten. 

Snijd de Italiaanse bollen open, besmeer ze met wat boter en rooster ze in de grillpan. Verhit de olie in een koekenpan, zet de ringen in de pan en breek de eieren erin. Dek af met een stuk aluminiumfolie en bak de eieren net gaar. Snijd de resterende ui in dunne halve ringen en snijd de ijsbergsla fijn.
Schep op het onderste gedeelte van de Italiaanse bol een lepel baconnaise en leg er ijsbergsla en rucola op. Leg de hamburger en de eieren erop en schep rondom de eidooier de guacamole. Verdeel de uienringen en de jalapeño’s erover en zet het kapje van het brood er schuin tegenaan.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker