De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gerstesoep met arganolie en anijszaad & tosti met vijgen en witte kaas

30 min kooktijd
Gerstesoep met arganolie en anijszaad & tosti met vijgen en witte kaas

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gerstesoep
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit ruim olijfolie in een hoge pan en bak de ui, knoflook en de gehele tomaat 10 minuten op laag vuur. Voeg de helft van het anijszaad toe. Snijd de tomaat fijn. Breng de gerst in een pan met water en zout aan de kook en kook op laag vuur in 20-30 minuten gaar. Besprenkel de gerstesoep met arganolie en bestrooi met de rest van het anijszaad. Breng op smaak met zout en peper.

Tosti met vijgen en witte kaas
Snijd het brood in punten. Scheur de punten open en bestrijk met olijfolie. Scheur de vijgen open en verkruimel de kaas. Beleg het brood met de vijgen en kaas, klap dicht en rooster in een tosti apparaat of op een grillplaat aan beide kanten in 3-5 minuten goudbruin tot de kaas licht gesmolten is.

Serveer
Serveer de gerstsoep met de tosti.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker