De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gemarineerde hertenrugfilet met puree van raapsteeltjes en mangocompote

Laat je verrassen door de heerlijke combinatie van hertenrugfilet, raapsteeltjes en mangocompote!

45 min kooktijd
Gemarineerde hertenrugfilet met puree van raapsteeltjes en mangocompote

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Marinade hertenrugfilet
Ris en hak de rozemarijn en tijm fijn. Pel en snijd de knoflook grof. Maak een marinade van de olijfolie, kruidnagel, jeneverbessen, knoflook, de kruiden en versgemalen peper. Laat het vlees hier circa 20 minuten in marineren.

Raapsteeltjespuree
Schil, was en halveer de aardappels. Kook ze in circa 20 minuten gaar in kokend water met een beetje zout. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Maal de aardappels met de passe-vite tot een puree. Snijd de raapstelen grof en meng met de warme puree. Breng op smaak met melk, boter en een beetje zout en versgemalen peper. Rasp er een beetje verse nootmuskaat en Parmezaanse kaas doorheen.

Compote
Schil de mango en appels en snijd het vruchtvlees in kleine gelijke stukjes. Snijd de gember doormidden. Kook de mango, appel, suiker, witte wijn en verse gember circa 8 minuten. Verwijder de gember en stamp de compote grof door met de pureestamper.

Hertenrugfilet bakken
Verhit de boter in een pan en bak het hert in circa 5 minuten om en om goudbruin. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Haal het vlees uit de pan en laat circa 5 minuten onder aluminiumfolie rusten.

Serveren
Trancheer de hertenrugfilet en leg het vlees op de raapsteeltjespuree. Garneer met een halve vijg en compote.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker