24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Faloodah shirazi (Sorbet van rijstvermicelli)

Rating 0/5

Doe de suiker met het water in een pan, breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Haal de pan van het vuur en voeg het rozenwater toe. Laat de siroop afkoelen en vervolgens in de diepvries bevriezen.

Pistachetuille
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vermaal de pistachenoten tot poeder. Laat in een steelpan op laag vuur de boter smelten. Meng 60 g van de gemalen pistachenoten met de bloem en roer hier de gesmolten boter goed door. Voeg vervolgens de eiwitten en de suiker toe en roer tot een beslag. Doe het beslag in een spuitzak en spuit er een dunne lijnen van. Bestrooi de koekjes met de resterende gemalen pistachenoten en bak de koekjes in ongeveer 6 minuten gaar. Haal de koekjes uit de oven en wikkel ze om een slijpstaal heen (zodat je een krul krijgt). Laat dit even staan tot het koekje wat is afgekoeld.

Faloodah
Haal de granaatappelpitten uit de granaatappel. Kook de rijstvermicelli in ruim kokend water in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken. Knip de vermicelli in kleinere stukjes. Stamp of druk de bevroren rozenwatersiroop (bijvoorbeeld met een soeplepel) tot een soort slush puppie. Voeg de rijstvermicelli toe en vermeng, zodat de vermicelli bevriest.

Serveren
Schep de bevroren rijstvermicelli en de rozenwatersiroop in een glas en garneer met pistache nootjes, de granaatappelsiroop en een pistachetuille.



Vegetarisch nee
Uit programma:
Recept van: Mounir Toub