De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bitterkoekjesbavarois met peer

Breng de melk, kaneel, likeur, suiker en het takje tijm aan de kook en laat circa 10 minuten trekken. Week de gelatine in koud water. Splits de eieren en klop de dooiers schuimig.

180 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Bitterkoekjesbavarois met peer

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bavarois
Breng de melk, kaneel, likeur, suiker en het takje tijm aan de kook en laat circa 10 minuten trekken. Week de gelatine in koud water. Splits de eieren en klop de dooiers schuimig. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en zet in de koelkast. Zeef het melkmengsel, schenk dit langzaam bij de eidooiers en roer goed door. Verkruimel de bitterkoekjes erboven en meng goed door. Schenk terug in de pan en laat circa 5 minuten al roerend garen. Haal de pan van het vuur en voeg de gelatine toe. Laat op ijswater afkoelen tot het hangend is (iets dikker wordt) en spatel de slagroom erdoor. Schenk de bavarois in de vormpjes en laat circa 3 uur opstijven in de koelkast.

Peer
Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in reepjes. Kneus de jeneverbes. Verwarm een pan en bak de peer met de suiker, boter en de gekneusde jeneverbes tot de peer goudgeel is. Voeg het rasp en sap van een limoen toe.

Serveren
Los de bavarois uit de vorm en serveer op een bord. Klop de slagroom lobbig. Serveer de peer in een schaaltje en vul een klein tumblerglaasje met de amandellikeur en de slagroom.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker