24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Simpele lasagne met seizoensgroente en gehakt

Rating 3/5

Lasagne
Pel en snipper de uien en pel en hak de knoflook fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en smoor de uien en knoflook op laag vuur circa 10 minuten tot ze glazig zijn. Rul het gehakt in een andere pan, breng op smaak met een beetje zout en peper en voeg toe aan het uienmengsel. Laat het vet achter in de pan. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes van 2 centimeter. Roer de paprika’s door het gehakt en voeg de tomatenpassata, oregano en een scheutje worcestersaus toe. Snijd de champignons in vieren en bak ze circa 5 minuten in de pan waar het gehakt in is geruld en voeg toe aan het gehaktmengsel. Laat circa 15 minuten pruttelen.

Kaascrème
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de basilicumblaadjes in fijne sliertjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de ricotta met de room, basilicum en Parmezaanse kaas en breng op smaak met peper. Schep een laagje tomatensaus in de ovenschaal. Bedek de laag tomatensaus met lasagnevellen. Verdeel wat kaascrèmeover de vellen, dek af met tomatensaus en bedek weer met lasagnevellen. Herlaal deze stappen totdat alle tomatensaus gebruikt is. Dek de laatste laag af met de kaascrème. Strooi tenslotte nog wat geraspte kaas over de lasagne. Bak de lasagne circa 25 minuten in de oven.

Bekijk hier de tips van chefkok Andy McDonald.



Vegetarisch nee
Uit programma:
Recept van: Andy McDonald