De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gemarineerd buikspek

Pel en hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Rasp de citroenschil en pers het sap uit. Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar.

90 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Gemarineerd buikspek

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gemarineerd buikspek
Pel en hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Rasp de citroenschil en pers het sap uit. Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar. Snijd het spek om de 2 centimeter circa 2 centimeter diep in, zowel aan de vleeskant als aan de vetkant. Leg het spek in een diepe schaal. Marineer het vlees minimaal 1 uur in de marinade. Bewaar de marinade. Maak met behulp van 2 lagen aluminiumfolie een lekbakje door de randjes naar binnen te vouwen. Leg dit bakje tussen de kolen van de barbecue om het vet van het buikspek op te vangen. Rooster het spek op de barbecue eerst circa 12 minuten op de vetkant, maar verplaats het vlees regelmatig zodat het niet verbrandt. Rooster het spek nog circa 12 minuten op de vleeskant en bestrijk het spek regelmatig met de achtergehouden marinade. Houd het vlees goed in de gaten. Het spek zal wat donkere randjes krijgen, dit komt door het karamelliseren van de suikers. Snijd het spek in plakjes.

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker