De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta pesce spada

Maak de venkelknollen schoon door de onderkant en de stelen eraf te snijden. Snijd ze in vieren. Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Voeg een snuf zout toe, roer even en doe de venkel erbij. Breng het water weer aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.

60 min kooktijd
Pasta pesce spada

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Finocchi al forno
Maak de venkelknollen schoon door de onderkant en de stelen eraf te snijden. Snijd ze in vieren. Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Voeg een snuf zout toe, roer even en doe de venkel erbij. Breng het water weer aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de peper in dunne ringen. Giet de venkel af en laat uitlekken. Spray een kleine ovenschaal in met olijfolie. Leg de venkelkwarten met het hart haar boven in de schaal. Spray er wat olijfolie overheen. Was de citroen grondig en snijd deze in kwarten. Knijp elk kwart een klein beetje uit boven de venkel, maar niet helemaal. Leg de citroenparten tussen de venkel in de ovenschaal. Bestrooi het geheel met de knoflook en de Spaanse peper. Zet 40 minuten in de oven. Verhit ondertussen een bakpan met de pijnboompitten. Zet het laag en schud regelmatig met de pan, zodat de pijnboompitten aan alle kanten mooi lichtbruin worden. Doe ze in een bakje en houd apart. Haal de venkel uit de oven. Bestrooi met de pijnboompitten. Leg alle spinazie op de venkel en vouw deze ertussen met een keukentang. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Pasta pesce spada
Pel de knoflook en snijd deze fijn. Snijd de zwaardvis in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Halveer de tomaatjes. Snijd de munt fijn, maar bewaar de toppen van de takjes ter decoratie bij het serveren. Verhit de olijfolie in een bakpan en fruit hierin de knoflook. Doe de zwaardvis erbij, zet het vuur hoog en bak 3 minuten mee. Blus het geheel af met de limoncello en verwarm door tot de alcohol is verdampt. Voeg ondertussen wat zout en versgemalen peper toe. Doe de tomaat en munt erbij, roer door en verwarm 2 minuten mee. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de verpakking beetgaar in ruim, gezouten water. Giet af en voeg de pasta toe aan de pan met zwaardvis. Verwarm 1 minuut mee en serveer met de muntblaadjes bovenop en eventueel wat versgemalen peper.

Giovanni Caminita is trotse eigenaar van zijn restaurant Trattoria Casa Caminita. In Casa Caminita ontvangt Giovanni bekende vrienden zoals Irene Moors, Marco Borsato, Humberto Tan, Angela Groothuizen en Robert ten Brink in zijn eigen restaurant. Samen halen zij herinneringen op, maken ze muziek en bereiden ze een heerlijk Italiaans gerecht voor alle gasten in het restaurant.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker