De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sticky toffee pudding met vijgen en gember

150 MIN
Sticky toffee pudding met vijgen en gember

Een recept van

Harry Eastwood

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Cake
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in. Doe de dadels in een hittebestendige kom en giet de thee erover. Bedek met huishoudfolie en zet apart.

Roer in een kom de boter en suiker met een snuf zout circa 5 minuten door. Voeg het eerste ei toe samen met een beetje bloem en roer met een houten lepel door. Voeg vervolgens het tweede ei toe, weer een beetje bloem, plus het gemberpoeder. Roer door en voeg vervolgens de vijgen, de rest van de bloem en het zuiveringszout toe. Voeg als laatste de dadels en gekonfijte gember door en roer voorzichtig door.

Schenk het beslag in de cakevorm. Bak de cake circa 1 uur onderin de oven, zonder tussendoor de oven te openen. Laat in de vorm afkoelen.

Toffee
Verwarm alle ingrediënten in een steelpan tot de boter helemaal gesmolten is. Laat circa 4 minuten goed doorkoken zonder te roeren. Zet het vuur lager als het mengsel dreigt over te koken. Roer van het vuur af nog even goed door.

Schenk de helft van de saus over de cake, bewaar de rest om bij individuele plakken te serveren. Lekker met een bolletje vanillesaus.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker