De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kleverige honing-gembercake

60 min kooktijd
Kleverige honing-gembercake

Een recept van

Harry Eastwood

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Cake
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier. Vet het bakpapier ook nog lichtjes in.

Rasp de pompoen. Meng de bloem met het zout, bakpoeder, zuiveringszout, gember, kruiden en nootmuskaat. Maak een kuiltje in het midden. Verwarm de honing in de magnetron, voeg de pompoensnippers toe en roer goed door. Voeg het pompoenmengsel toe aan de droge ingrediënten (in het kuiltje) en meng deze stukje bij beetje door het pompoenmengsel met een siliconen garde, tot je een nat beslag hebt. Bak de cake circa 45 minuten in het midden van de oven gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Glazuur
Meng alle ingrediënten goed met elkaar en sprenkel over de cake.

Tip: Laat de cake goed afkoelen voor je het bakpapier losmaakt. Omdat er geen vet in deze cake zit, kan hij plakkerig zijn.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker