Alcoholvrije glühwein (gloeiwijn)
Snijd de sinaasappel in partjes. Breng de druivensap, kaneelstokje, steranijs, kruidnagels, nootmuskaat en de sinaasappelpartjes aan de kook. Schenk de glühwein in glazen.
Winters stoofpeertjescocktail
Zet de peren tenminste 48 uur in de tequila. De tequila zal de kleur opnemen van de peren. Schenk de tequila in de cocktailshaker. Pers de limoenen en sinaasappels uit en voeg het sap en de ijsblokjes toe aan de tequila. Mix dit goed door en schenk de cocktail door een zeef in glazen. Snijd stukjes van de limoenen en de sinaasappels en garneer de cocktailglazen ermee.
Tip: als je geen tequila wilt gebruiken, gebruik dan het kookvocht van de stoofpeertjes.
Zelf stoofpeertjes maken:
6 stoofperen, gieser wildeman
800 ml rode port
300 g suiker
1 kaneelstokje
1 steranijs
4 kruidnagels
Bereiding
Schil de peren en kook de peren op laag vuur circa 2 uur in port, suiker, kaneel, steranijs en kruidnagel. Laat afkoelen in het vocht.
Wil je bijzondere stoofperen maken? Klik hier voor het recept.
0 reacties