Rijst in kokosmelk:
- Breng de rijst in een pan met de kokosmelk en 400 ml water aan de kook.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
- Giet de rijst af en schep op een schaal zodat het snel af kan koelen.
Zoete nasi goreng:
- Verwijder eventueel het vel van de kippendijen en snijd de kip in stukjes.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de prei in de lengte, was hem onder de kraan en snijd de prei in halve ringen.
- Snijd de Chinese kool in smalle repen.
- Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Verhit de olie in een wok. Roerbak de kip op middelhoog vuur in circa 7-8 minuten goudbruin.
- Voeg de ui, knoflook, ketoembar en de basterdsuiker toe en roerbak circa 3 minuten.
- Voeg de prei en de kool toe en roerbak weer circa 3 minuten.
- Zet het vuur op de hoogste stand, schep de kokosrijst in de wok en roerbak circa 3 minuten.
- Schep de mango erdoor.
- Snijd de koriander fijn en schep erdoor.
Soja omeletten:
- Klopt de eieren los in een kom en voeg een scheut sojasaus toe.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan.
- Bak op laag vuur om en om gaar.
- Snijd de omelet in reepjes en serveer met de zoete nasi goreng.
0 reacties