Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels en pompoen.
De pompoen en aardappels koken:
Schil de pompoen en de aardappels en snijd in gelijke stukken.
Kook de aardappels circa 5 minuten.
Voeg de pompoen toe en kook nog circa 10 minuten.
De vissticks:
Was de peterselie, houd twee takjes apart (garnering) en hak de rest fijn.
Snijd bieslook en dragon fijn en meng met de peterselie door het paneermeel.
Snijd de vis in repen. Breng op smaak met zout en peper.
Breek de eieren in een kom en klop los.
Vul 3 diepe borden: de eerste met bloem, de tweede met het losgeklopt ei en de derde met het paneermeel.
Rol de repen vis eerst door bloem, klop het overtollige bloem eraf.
Haal de vis nu door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.
Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan. Bak de vissticks in circa 4 minuten om en om goudbruin.
Laat de vissticks uitlekken op keukenpapier.
De pompoen-aardappelpuree:
Giet de pompoen en aardappels af en laat droog stomen.
Pureer met een stamper
Breng op smaak met nootmuskaat, zout een peper
Garneer met peterselie en een schijfje citroen.
Meld je aan en praat mee