Rijst en eieren
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Zet de eieren op in een pan met koud water en kook ze in circa 8 minuten hard.
- Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en snijd in plakken.
Vis
- Snijd de zalm in stukken en bestrooi met paprikapoeder.
- Leg de zalm in een pan en bestrooi met zou en peper. Bak op laag vuur 1 minuut. Draai de vis om en besprenkel met citroensap. Laat de vis in circa 5 minuten gaar worden.
Zeemansroz
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schaaf de courgette over de lengte met een kaasschaaf in plakken.
- Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn. Meng de peterselie door de rijst.
- Halveer de cherrytomaten
- Verwarm de melk en roer de boter erdoor.
- Schep de helft van de rijst in de ovenschaal, leg hier de plakken courgette op, vervolgens de vis, de tomaten, de plakjes ei, en de resterende rijst.
- Giet de melk met gesmolten boter erover.
- Schuif de ovenschaal in de oven en bak ik circa 10 minuten gaar.
0 reacties