Rijst
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Zalmyakitori
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snijd de zalm in grove blokjes.
- Halveer de limoen. Snijd een helft in partjes.
- Snijd de rode peper fijn.
- Meng in een kom de blokjes zalm, rode peper, sap van een halve limoen, hoisinsaus en een scheutje sesamolie. Dek de kom af met plasticfolie en laat circa 10 minuten marineren in de koelkast. Rijg de zalm aan de satéprikkers. Verdeel de zalmyakitori over een met olie ingevette ovenschaal en bak de zalmyakitori in de oven in circa 6 minuten gaar.
Zoetzure groente
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper in halve ringetjes.
- Breng in een pan het water met de suiker, witte wijnazijn en de sesamolie aan de kook.
- Maak de radijsjes schoon en plet met de radijsjes met de zijkant van een mes.
- Schil en snijd de wortel in dunne reepjes.
- Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in stukjes.
- Snijd de bosui in grove schuine stukjes.
- Voeg de groente toe aan het zoetzure kookvocht, zet het vuur uit en laat circa 10 minuten marineren.
Serveren
- Verdeel de rijst over borden. Verdeel de zoetzure groentjes over de rijst. Verdeel de yakitori over de zoetzure groente en serveer de partjes limoen ernaast.
0 reacties