De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalmkedgeree

30 MIN
Zalmkedgeree

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Zalmfilet

  • Breng in een pan het water en het bouillonblokje aan de kook.
  • Kook de zalm in de bouillon in circa 10 minuten gaar.
  • Haal de zalm voorzichtig uit de bouillon en laat afkoelen op een bordje. Bewaar de bouillon.

Eieren

  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel de eieren.
  • Snijd de eieren in parten.

Zalmkedgeree

  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en kerriepoeder circa 2 minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak circa 1 minuut mee.
  • Schenk de bewaarde bouillon op de rijst en laat op laag vuur met de deksel op de pan circa 15 minuten garen.
  • Verwarm een pan en rooster de geschaafde amandelen circa 3 minuten.
  • Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  • Pluk en hak de peterselie fijn.
  • Scheur de zalm in stukjes.
  • Meng de zalm, eieren, tomaten, bosuitjes, peterselie, mangochutney, geschaafde amandelen en de boter door de rijst en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de zalmkedgeree over borden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker