Zalmfilet
- Breng in een pan het water en het bouillonblokje aan de kook.
- Kook de zalm in de bouillon in circa 10 minuten gaar.
- Haal de zalm voorzichtig uit de bouillon en laat afkoelen op een bordje. Bewaar de bouillon.
Eieren
- Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet af en spoel koud. Pel de eieren.
- Snijd de eieren in parten.
Zalmkedgeree
- Pel en snipper de ui.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en kerriepoeder circa 2 minuten.
- Voeg de rijst toe en bak circa 1 minuut mee.
- Schenk de bewaarde bouillon op de rijst en laat op laag vuur met de deksel op de pan circa 15 minuten garen.
- Verwarm een pan en rooster de geschaafde amandelen circa 3 minuten.
- Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Scheur de zalm in stukjes.
- Meng de zalm, eieren, tomaten, bosuitjes, peterselie, mangochutney, geschaafde amandelen en de boter door de rijst en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de zalmkedgeree over borden.
Meld je aan en praat mee