De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witte chocolade panna cotta met lemoncurd

Maak indruk op je vrienden met deze heerlijke witte chocolade panna cotta met lemoncurd.

45 min kooktijd
Witte chocolade panna cotta met lemoncurd

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Oranje paprika voor de lemoncurd
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verpak de paprika in aluminiumfolie en pof in 45 minuten gaar. Laat afkoelen in de folie. Haal de velletjes van de paprika. Verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Witte chocolade panna cotta
Schenk de melk en de helft van de room in een pan en voeg de suiker toe. Halveer de vanillepeul, schraap het merg er uit en voeg het merg toe aan de melk. Rasp er de helft van de citroenschil bij en breng aan de kook. Strooi de agar agar in het melk-roommengsel en laat 1 minuut zachtjes koken zodat de agar goed kan oplossen. Laat daarna 5 minuten afkoelen. Snijd intussen de witte chocolade zeer fijn. Klop de andere helft van de slagroom tot yoghurtdikte en bewaar in de koelkast. Zeef het warme melk-roommengsel bij de witte chocolade en roer goed door zodat alle chocolade goed oplost. Laat afkoelen tot lauwwarm. Spatel de geklopte slagroom erdoor. Schep in glazen coupes of wijnglazen en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Filokrokant
Verwarm de oven voor op 195 °C. Leg de vellen filodeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de honing tot het vloeibaar is. Strijk de vellen filodeeg aan beide kanten zeer dun in met de warme honing en bestuif met kaneelpoeder. Bak in de oven in circa 7 minuten goudbruin en krokant.

Lemoncurdsiroop vervolg
Roer de lemoncurd en sinaasappellikeur door elkaar en roer er 1 eetlepel citroensap door. Meng de paprika erdoor.

’s Avonds afmaken

Opmaak bord
Lepel de lemoncurd-paprika op de panna cotta in het glas. Breek het krokante fillodeeg in lange schotsen, stuif er poedersuiker over en steek in de panna cotta.

Tip: Als je de panna cotta met gelatine wil maken: week dan 2 gram gelatine in koud water. Knijp de gelatine uit. Los de gelatine, van het vuur af, op in het hete melk-roommengsel. De bereiding is vanaf hier hetzelfde als wanneer je de panna cotta met agar agar maakt. Het nagerecht is nu niet meer vegetarisch.

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker