De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

uientaartjes

30 min kooktijd
Uientaartjes

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Uientaartje

  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de spekjes circa 3 minuten.
  • Pel en snijd de uien in dunne ringen. Roer ze door de spekjes en bak in circa 5 minuten glazig. Voeg de tijm en de boter toe en bak circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Blus af met de frambozenazijn en de honing. Laat circa 2 minuten inkoken.
  • Leg de plakken bladerdeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
  • Verbrokkel de blauwe kaas en verdeel over het midden van de plakjes bladerdeeg. Verdeel de gebakken uien erover.
  • Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen. Bak de uientaartjes in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Spinazie

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit de ui en de knoflook. Voeg de spinazie toe en bak circa 2 minuten tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de uientaartjes over borden. Schep de spinazie ernaast.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker