Pizzadeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist en olie. Strooi zout over de bloem en kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie rijzen. Rol het deeg met bloem uit en leg het deeg op een bakplaat.
BBQ-saus
Pel en snijd de knoflook. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in stukken en verhit olie in een pan.
Fruit de ui en knoflook, voeg tomatenpuree toe en ontzuur circa 3 minuten. Verwijder de zaadjes uit de peper, snijd de peper in stukjes en voeg toe aan de tomaten. Bak de secerijen mee en blus af met de whiskey.
Breng op smaak met hot sause en worcestersaus en voeg de suiker toe. Kook in tot een dikke saus.
Topping
Verwarm de oven voor op 250 ºC.
Pluk de kip. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Pel en snijd de ui in ringen.
Verdeel saus over het deeg en strooi de kip, kidneybeans, mais, paprika, ui en de kaas erover. Bestrooi met peper en bak de pizza circa 10 minuten in de oven.
Snijd de peterselie fijn en bestrooi de pizza met peterselie.
Meld je aan en praat mee