Teriyaki risotto
- Breng een pan met het water, sojasaus, bruine basterdsuiker, kippenbouillonblokje en de sesamolie aan de kook.
- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verwijder de kontjes van de asperges en snijd de asperges in gelijke, schuine stukken.
- Snijd de kastanjechampignons in vieren.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak in circa 2 minuten glazig. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 15 minuten. Roer regelmatig goed door. Voeg na circa 7 minuten de asperges en de champignons toe aan de risotto.
- Rasp de Parmezaanse kaas en roer door de risotto. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Pluk en snijd de bladpeterselie grof en roer drie vierde door de risotto.
Kipfilet
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kipfilet om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Breng de kip op smaak met een scheutje sojasaus en een beetje versgemalen peper en roer de kip door de risotto.
Serveren
- Verdeel de teriyaki-risotto over borden. Bestrooi met de resterende bladpeterselie.
0 reacties