De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tataki van bonito met tuinbonen en bosui

Schroei de heekfilet dicht door deze heel zonder boter of olie in de pan te bakken. Leg de vis op een bord en bestrooi met wat piment d’espelette. Snijd de radijs op de julienne techniek en snijd vervolgens ook de bosui.

60 MIN
Tataki van bonito met tuinbonen en bosui

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Schroei de heekfilet dicht door deze heel zonder boter of olie in de pan te bakken. Leg de vis op een bord en bestrooi met wat piment d’espelette.

Snijd de radijs op de julienne techniek en snijd vervolgens ook de bosui. Voeg vervolgens de tuinbonen, rijstazijn, juzu en een snufje zout toe. Maak het af met de munt en hussel het door elkaar.

Snijd nu de heekfilet in mooie schuine plakken en serveer het.

Serveren:

Leg eerst de salade op het bord en vervolgens de tataki. Maak het af met wat citroenrasp.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker