De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tagliatelle met kippendijen, rode pesto en courgette

30 min kooktijd
Tagliatelle met kippendijen, rode pesto en courgette

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kippendijen

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd het vel van de kippendijen licht in en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de kippendijen met olijfolie en bestrooi met de helft van de rozemarijn, een beetje zout en versgemalen peper. Bak de kippendijen circa 25 minuten in de oven. Snijd de kip in dunne plakken.

Pasta

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af.
  • Schil de courgette met een dunschiller tot aan de zaadlijsten in dunne slierten. Roer de courgette door de pasta.

Rode pesto

  • Pel en plet de knoflook.
  • Ris de overgehouden rozemarijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas in grove stukken.
  • Pureer de knoflook, gedroogde tomaten, resterende rozemarijn, basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, sap van de citroen, en de olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer. Roer de pesto door de pasta met courgette.

Serveren

  • Verdeel de pasta over borden. Verdeel de kip over de pasta. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker